|
Witamina C bioorganiczna, całkowicie naturalna i lewoskrętna wchłania się dokładnie tak samo, jak pozyskiwana z pokarmu. Takie samo jest bowiem jej pochodzenie.
dostarcza organizmowi naturalnej witaminy C
stymuluje procesy kolagenogenezy
wspomaga układ odpornościowy
uszczelnia naczynia krwionośne
Sposób użycia: suplementacyjnie zażywać 1 kapsułkę dziennie w porze najbardziej oddalonej od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C.
Zalecane jest również rozdzielenie dawki poprzez rozsypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Zwiększenie dziennej dawki spożywanego suplementu wymaga konsultacji z lekarzem. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Przeciwwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników suplementu.
Właściwości:
Gryka jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości, a także całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu.
Gryka stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z ziaren gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę, hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B,, B2, P oraz PP. A także białko (12-15%) i osiem cennych aminokwasów, jak np. lizynę (5-7%), lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały (żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chlorogenowy i protokatechonowy.
Z gryki kiełkującej ekstrahuje się lewoskrętną witaminę C
o najwyższej biodostępności (przyswajalności w organizmie ludzkim).
W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie ma. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Ekstrakt z kiełkujących ziaren zawierać może nawet do 26% najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki są wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów (do 46000 ppm). Światowa lista suplementów diety, w których skład wchodzą, jest już bardzo imponująca i stale się rozszerza. Fagopyrum esculentum Moench extract jest w sektorze suplementacyjnym komponentem awangardowym, który robi ogromną karierę.
ZOBACZ CERTYFIKAT GRYKI ZWYCZAJNEJ - KIEŁKI - Fagopyrum esculentum Moench
Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium L.) nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągać nawet 42%.
Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy roślinne jak: foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, do tego: beta-karoten, prowitaminy, witaminy B,, B2, B6, minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selen i potas.
Oprócz zawartości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny - naturalnego substytutu wycofanej już z rynku efedry. Synefryna ma potwierdzone naukowo właściwości stymulujące procesy termogenezy i lipolizy (rozkład tłuszczów) a także zdolność obniżania apetytu. Dlatego jest komponentem pożądanym w składzie preparatów skutecznych w zwalczaniu otyłości.
ZOBACZ CERTYFIKAT GORZKIEJ POMARAŃCZY - Citrus aurantium L.
Lista produktów farmaceutycznych i suplementacyjnych, które zawierają w składzie witaminy i inne substancje aktywne pochodzące z Citrus aurantium L. liczy wiele setek pozycji. Znajdują się na niej najlepiej sprzedawane suplementy na świecie.
Naturalna Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego-białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej.
Człowiek jest jednym z niewielu ssaków na naszej planecie, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C. Skrajnym przykładem katastrofalnych skutków jej niedoboru jest szkorbut, choroba objawiająca się zatrzymaniem procesów kolagenogenezy. Nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi witaminy C. Ponadto liczne, niekorzystne czynniki cywilizacyjne coraz częściej stawiają nas w szeregu osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na tę substancję.
Syntetyzowany najczęściej z dekstrozy kukurydzianej kwas askorbinowy, stanowiący całość lub część składu przytłaczającej większości produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C - jest słabo przyswajalny przez nasz organizm, a zażywanie go systematycznie, bądź w dużych dawkach powodować może niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne.
Witamina C bioorganiczna, całkowicie naturalna i lewoskrętna wchłania się natomiast tak samo, jak pozyskiwana z pokarmu. Takie samo jest bowiem jej pochodzenie.
Tworząc suplement diety Naturalną Witaminę Colway, poszukiwaliśmy jako źródła witaminy wyłącznie roślin zawierających ją w postaci najbardziej biodostępnej dla ustroju. Gryka kiełkująca i pomarańcza gorzka nie są rekordzistami pod względem zawartości procentowej witaminy C w masie dostarczającego ją surowca tak,jak np.acerola czy dzika róża. Jednakże witaminy występujące w Citrus aurantium L. oraz w Fagopyrum esculentum cechuje najwyższa biodostępność, czyli stopień, w jakim witamina ta jest uwalniana w przewodzie pokarmowym z połączeń biochemicznych występujących w roślinie-dawcy, a następnie wchłaniana i rozprowadzana do tkanek narządów.
Witaminę C w kiełkach gryki i owocu pomarańczy gorzkiej cechuje także coś znacznie ważniejszego - mianowcie bardzo wysoka aktywność biologiczna - stopień w jakim witamina jest przyswajana z pożywienia, w jakim spełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawom niedoboru tej substancji.
Witamina Colway jest produktem bezkompromisowym. Zawiera po prostu dwa ekstrakty roślinne i niezbędną ilość substancji przeciwzbrylającej (również pochodzenia naturalnego), bez której nie można by było ich zakapsułkować. Zrezygnowaliśmy z dodania askorbinianów mineralnych i jakichkolwiek innych form dodatkowych witaminy C, a także kompleksów bioflawonoidowych, gdyż takie połączenia, choć chętnie stosowane przez wytwórców witamin - nie występują w naturze.
Zielona gryka i cytrusy zawierają wystarczającą ilość flawonoidów w połączeniach naturalnych z witaminą C. Zrezygnowaliśmy z tańszej formy tabletkowania preparatu, gdyż wymuszałoby to dodanie substancji, jakie nie występują obok witaminy C w naturze.
Ekstrakty roślin zawierających witaminę C, nawet tych, które cechuje jej wysoka zawartość procentowa, charakteryzuje to, że potrzebna jest duża ich masa, która w produkcie końcowym daje efektywnie dużą dawkę czystej witaminy. Dlatego wytwórcy posiłkują się kwasem askorbinowym, który jest poza tym komponentem bardzo tanim.
Nasz wybór padł na ekstrakty gryki i gorzkiej pomarańczy także dlatego, że zawierają one relatywnie bardzo dużo witaminy C (do 26% i do 40%). Inaczej mówiąc, należą do rekordzistów wydajności efektywnej ekstrakcji. Pozwoliło to skomponować kapsułkę zawierającą wyłącznie witaminę naturalną, bioorganiczną o relatywnie dużej dozie samej, czystej witaminy. Powstał produkt unikalny i w tym względzie w skali europejskiej.
Gryka kiełkująca i pomarańcza gorzka wreszcie również dlatego, że są to komponenty synergizujące działanie naturalnej witaminy z działaniem wielu innych substancji korzystnych dla zdrowia. Dlatego, że są one spożywane masowo w celach suplementowania naturalną witaminą C w rozwiniętych krajach azjatyckich, gdzie poziom świadomości społeczeństw w zakresie potrzeby spożywania prozdrowotnych dodatków żywnościowych jest najwyższy na świecie. Kształtują się tam obecnie trendy sektora wellness, w związku z czym zazwyczaj to, co w tamtej części świata zdobyło rynek konsumencki suplementów i witamin - jest awangardowe i po prostu bardzo dobre. Dopiero po kilku latach zdobywa nabywców w USA, a jeszcze później w Europie.
Oddajemy w Państwa ręce obecnie najlepszą w Europie, w opinii wielu autorytetów, Naturalną Witaminę C.
Preparat NIE zawiera w składzie: syntetyzowanych form kwasu askorbinowego, askorbinianów mineralnych, cytrynianów, konserwantów spożywczych, barwników, substancji aromatyzujących, cukrów, soli, skrobii, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, zielonego pieprzu, kompleksów izolowanych bioflawonoidów, gliceryny, karmelu, celulozy, lepiszcza, sorbitolu, dodatku proszku z zagęszczonego soku pomarańczowego, sacharyny, sukralozy, fruktozy, gumy guar lub celulozowej, dwutlenku krzemu, związków karboksymetylowych, dekstrozy, ani żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie.
Składniki:
Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)
Ekstrakt z owocu pomarańczy gorzkiej (Citrus aurantium L.)
Substancje pomocnicze:
Żelatyna rybia (otulina kapsułki), stearynian magnezu (naturalna substancja przeciw- zbrylająca).
1 kapsułka 615 mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:
Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench) 125 mg
w tym witaminy C 50 mg
Ekstrakt z owocu pomarańczy gorzkiej (Citrus aurantium L.) 375 mg
w tym witaminy C 150 mg
UWAGA! Nasza Witamina C pod Nadzorem Narodowego Instytutu Leków
Zobacz Certyfikat Narodowego Instytutu Leków Tutaj
>>ZAPRASZAMY DO ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA<<
|